Sportrevalidatie Bergen op Zoom

Voor sportfysiotherapie of medische trainingstherapie kunt u terecht bij Fysiotherapie van Lammeren

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een verbijzondering in het vak Fysiotherapie. De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen, begeleiden, trainen en adviseren van mensen die vanwege hun lichamelijke klachten niet in staat zijn hun sport te beoefenen. Het is niet noodzakelijk dat deze lichamelijke klachten zijn ontstaan tijdens het sporten.

sportfysio

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut zal in het begin stadium de klachten op dezelfde manier benaderen als de fysiotherapeut. Na een anamnese en lichamelijk onderzoek zal er een fysiotherapeutische diagnose worden gesteld. Daarna zal het behandeltraject opgestart worden.

Hier kan gekozen worden voor mobilisaties, massage, tapen, standaard stabiliserende oefeningen, standaard coördinatietraining, etc. Wanneer de cliënt minder klachten ervaart wordt er gekeken of sporthervatting kan gaan plaats vinden en met welke intensiteit. Vanaf dit moment is de kennis van de sportfysiotherapeut van belang. Deze zal de sporter adviseren en begeleiden. Op dat moment zal er ook een specifieke training bij de sportfysiotherapeut starten, gericht op de sportbeoefening van de cliënt.

Mocht u nog vragen hebben, dan zullen we die graag beantwoorden.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen

(www.nvfs.nl)