Oncologie fysiotherapie bij Fysiotherapie van Lammeren

Oncologiefysiotherapie

 

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. De oncologie therapeut binnen Fysiotherapie van Lammeren is aangesloten bij FyNeOn.

De oncologiefysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen voor, tijdens of na de behandeling van kanker.

Ten gevolge van kanker en/of de medische behandeling hiervan kunnen er allerlei soorten klachten ontstaan, denk bijvoorbeeld aan; pijn, spanningsklachten, stugheid van littekenweefsel, stijfheid van gewrichten en spieren, spierzwakte, conditieverlies, lymfoedeem en vermoeidheid. De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op deze klachten.

Fysiotherapie kan in alle fasen van de ziekte ingezet worden, dus zowel de curatieve, chronische, palliatieve en terminale fase. Het doel van de behandelingen zal op de fase aangepast worden.

Ook de inhoud van de behandelingen wordt afgesteld op uw hulpvraag, uw te bereiken doel.

De oncologiefysiotherapeut beschikt over verschillende behandelmethodes, denk bijvoorbeeld aan;

  • oefentherapie: trainen van kracht en conditie, zowel individueel als in groepsverband.
  • massage: littekenmassage, massage van pijnlijke spieren
  • adviseren/voorlichten
  • coachen

Het behandelplan zal altijd is samenspraak met u opgesteld worden.

 

Binnen Fysiotherapie van Lammeren kan de oncologietherapeut indien nodig samenwerking zoeken met andere specialisaties binnen de fysiotherapie (psychosomatische fysiotherapie, haptonomie, manueel therapie), maar ook met andere disciplines binnen en buiten het centrum. Zo werken we samen met ergotherapie, logopedie, dietetiek, Buurtzorg en Care For Cancer. Op deze manier is het mogelijk u te ontzorgen en maatwerk voor u te leveren.