Fysiofitheidscan

Fysiofitheidscan

Het is mogelijk om bij Fysiotherapie van Lammeren de fysiofitheidscan af te laten nemen. Deze scan is door fysiotherapeuten samen met het TNO ontwikkeld.
Er worden verschillende tests afgenomen waarbij een compleet beeld geschetst wordt van uw fitheid.

De fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:
1. een korte vragenlijst
2. conditie
3. kracht
4. lenigheid
5. coördinatie
6. huidplooimeting
7. uitslag

Wanneer u benieuwd bent naar uw fitheid kunt u in de praktijk langs komen om een afspraak te maken of u kunt dit telefonisch doen. U ontvangt dan de vragenlijst en verdere informatie. Wanneer de vragenlijst is ingevuld zult u op de hoogte gebracht worden van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en wordt de conditietest afgenomen. Hiermee wordt een basis gelegd voor uw persoonlijke beweegadvies.

In overleg met u wordt een aantal andere testen afgenomen. Op deze wijze kunnen wij een goede indruk krijgen van de kracht van uw spieren, lenigheid en uw coördinatie.

Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn.

Voor meer informatie kunt u de website www.fysiofitheidscan.nl bezoeken of contact opnemen met onze praktijk 0164 236164.