Fysiotherapie is essentieel tijdens het hersteltraject van corona patiënten. Dit concludeert het Radboud UMC in een behandeladvies. Wat kunnen wij voor herstellende corona patiënten betekenen?


Fysiotherapie belangrijk bij herstel van het coronavirus

Als u vanwege het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen bent geweest en mogelijk aan de beademing hebt gelegen heeft dit een grote impact op uw lichaam gehad. Doordat u niet of minder in staat bent geweest te bewegen, is de spiermassa afgenomen. Dit zorgt er voor dat u lichamelijke klachten kunt krijgen die zeer belemmerend kunnen zijn in het dagelijks leven. Gespecialiseerde fysiotherapeutische begeleiding is derhalve onmisbaar tijdens de revalidatie van patiënten na het coronavirus.


Fysiotherapie ter revalidatie

Als u hersteld bent van het coronavirus, is het belangrijk om het revalidatieproces zo snel mogelijk op te starten. Binnen Fysiotherapie van Lammeren begeleiden wij herstelde corona patiënten bij het opnieuw oppakken van hun dagelijkse activiteiten. Wij geven oefeningen die ervoor zorgen dat spierkracht en conditie op een verantwoorde manier verbeteren. Door het bieden van de juiste oefeningen in combinatie met advies en begeleiding kunnen wij het revalidatieproces overzien en waar nodig bijsturen.


Afspraak maken

Voor een intake en/of deskundig advies kunt u een afspraak maken (0164 236164).