Beweegprogramma bij lage rugklachten

BEWEEGPROGRAMMA LAGE RUGKLACHTEN

“Ben voorzichtig met je rug!” Maar wat als de rugklachten er al zijn? En wat als er eigenlijk geen echter oorzaak voor is? Dit is iets waar 85% van de Nederlandse Bevolking ooit tegenaan loopt. Wij hebben daarom een programma ontwikkeld voor mensen met aspecifieke rugklachten.

Rugklacht

 

Doelstelling

Het doel van het programma is dat u controle krijgt over uw rugklachten. Daarnaast is het verbeteren van uw algehele lichamelijke conditie een belangrijk onderdeel van het programma.

Plan van aanpak

Het programma begint met een intake waarbij informatie over uw fitheid wordt vastgelegd en uw persoonlijke omstandigheden worden besproken. Aan de hand van deze gegevens wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. Hierbij is sprake van een gedragsgeoriënteerde aanpak. Daarnaast volt u een informatieles waarbij de manier waarop u en uw omgeving omgaan met uw klachten besproken wordt. Ook een tilinstructie is onderdeel van het programma.

Tijd & tarief

Er is een kort (13 trainingen), middellang (26 trainingen) en lang programma (39 trainingen).Een aantal zorgverzekeraars vergoedt dit programma geheel of gedeeltelijk. Voor meer informatie hierover en over andere aspecten van dit programma kunt u terecht bij uw fysiotherapeut of bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen